contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

15 юни 2009

BAZA Award



Уважаеми колеги ,
На 18.06. /четвъртък/ от 18.00 часа в Софийската градска художествена галерия за втора поредна година ще бъдат изложени творби на млади български автори , номинирани за наградата за съвременно изкуство БАЗА. В деня на откриването ще бъде обявен и победителят в конкурса.
Изпращам ви информация за изложбата. Разполагам и със снимки на някои от представените творби. При желание от ваша страна - мога да ви ги изпратя допълнително.
Наградата за съвременно изкуство БАЗА
Изложба на номинираните художници: Бора Петкова, Георги Георгиев – Jorrras, Викенти Комитски, ХР Стаменов, Камен Стоянов, Самуил Стоянов
19 Юни 2009 - 5 Юли 2009
откриване 18 юни, четвъртък, 18.00

За втора поредна година Институтът за съвременно изкуство-София ще връчи наградата за млад автор в областта на съвременното изкуство БАЗА. Тя се вписва в съществуващата от 1990 г. международна мрежа на художници от различни страни в Централна и Източна Европа (YVAA) и вече е утвърдена като едно от най-престижните отличия. Конкурсът е отворен за творци до 35 години, работещи във всички медии на съвременното изкуство. Наградата е стипендия и шестседмичен престой в International Studio and Curatorial Program (ISCP), Ню Йорк, осъществени с помощта на The Foundation for a Civil Society, Ню Йорк.

Целта на наградата е да стимулира професионалния старт на художниците, да предостави повече възможности за изява, развитие, образование и разширяване на контактите в собствената страна и в чужбина. Това съответства и с политиката на Софийска градска художествена галерия за поощряване и подкрепа в реализирането на проекти на млади автори и съвременно изкуство.

Първото издание на БАЗА с изложбата на номинираните през 2008 г. беше отличено от критиката като едно от най-значителните художествени събития у нас. През тази година предстои и самостоятелна изложба на миналогодишната носителка на наградата – Рада Букова.

Изложбата на номинираните е събитие и представлява интерес не само защото е обвързана с излъчване на единствен победител. Според характера на конкурса, с редуцирания брой на номинираните за участие, вече може да се определи една група от водещи млади художници в страната (шестимата номинирани са избрани от 37 кандидатствали). Това оправдава и очакванията на публиката за качеството на изложбата. В представянето на всеки автор са включени създадени специално по този повод произведения или показани в самостоятелни и представителни групови изложби – живопис, рисунки, видео, обекти и инсталации.

Членовете на тазгодишното жури: Мария Василева, Яра Бубнова, Станислав Памукчиев, Кирил Прашков и Венцислав Занков, ще обявят името на наградения за 2009 г. при откриването на изложбата.



Поздрави!
Петър Димов PR на СГХГ - тел. 987 21 81; 0878 190 324,
e-mail: petardimov@sghg.bg

Софийска градска художествена галерия
ул. Ген Гурко 1
София 1000
(вход откъм ул. „Княз Ал. Батенберг")
тел. 02/ 9872181
за посещение:
вторник-събота: 10.00 - 19.00
неделя: 11.00 - 18.00
понеделник: почивен ден


--


Ако не желаете повече да получавате нашите е-мейли,
използвайте този линк

За промяна на вашите предпочитания използвайте този линк

Изпратете това писмо на ваш приятел използвайте този линк

Няма коментари:

Последователи

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks