contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

10 декември 2008

ALONE. DOC

Сдружение София Даунтаун и Студио Dauhaus
с подкрепата на
Отдел “Култура” на Столична Община,
Нов Български Университет и
Съюза на българските художници

Ви канят на представянето на филма

ALONE. DOC
(The Вest of Sofia Underground 2008)
1 h 6 min DVD за едноименния пърформанс фестивал от май 2008


19-22ч. 13 декември 2008 | Ателие “Пластелин” | ул. “Цар Симеон” 48



Съобщение за медиите

Премиера на нов филм на Sofia Underground

На 13 декември 2008 от 19 часа в галерия “Ателие Пластелин” на ул. “Цар Симеон” № 48 (до църквата “Св. Параскева” на ул. “Раковски”) ще се състои премиерата на документален филм за последното издание на международния фестивал на пърформанса Sofia Underground. Филмът е с продължителност 1 час и 6 мин и включва почти всичко най-добро от състоялия се на 17-18 май т.г. в галерия Шипка 6 арт-маратон, който по някои оценки е бил посетен от 5000 души. Вестник “Култура” (бр. 19/23.05.2008)
отбеляза , че това е “най-интересното и живо събитие в Нощта на музеите” в София. От представените 22 проекта във филма са селектирани 10. Фестивалът държи особено на своята съвременност, затова през 2008 той избра участниците съобразно темата “Сам. Индивидуални ритуали, жестове и образи в епохата на информационното общество”. Между представените във филма пърформанси си открояват тези на Ян Махачек (Австрия), Ги Сонен и Тео Янсен (Холандия), Бора Петкова, Петер Цанев, Ambient Anarchist, Литература-Диктатура, Георги Ямалиев и др.
Фестивалът е се мениджира от Сдружение за съвременно изкуство София Даунтаун и Студио Dauhaus. Подкрепящи организации са Отдел “Култура” на Столична Община, Нов Български Университет и Съюза на българските художници. Ателие Пластелин e избрано не случайно за място на прожекцията заради неговия неподправен свободен младежки дух.

Няма коментари:

Последователи

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks