contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

12 декември 2008

Гьоте-институт България и в-к 39грама имат удоволствието да ви поканят - 16.12.2008 г. от 18.30


Уважаеми колеги, партньори и приятели,

Гьоте-институт България и в-к 39грама имат удоволствието да ви поканят на едно „мъжко парти” по повод закриващото събитие към проекта
All-About-Him 2008 и официалното връчване на голямата награда за съвременно изкуство „Венцислав Занков” на победителя в конкурса по проекта.

Ще имате възможност да се запознаете с етапите на проекта през тази година, да видите ексклузивното арт-ревю, представящо топ селекцията с визуални интерпретации по темата за Мъжът и модерната епоха, както и да присъствате на представянето на каталога „Всичко за Мъжа” с произведенията и авторите, взели участие в проекта. Ще бъде обявен победителят в конкурса „All About Him”, който печели голямата награда от 1 000 евро.

Като гости ще можете да видите и първата прожекция пред публика на филма на режисьора Васил Русев, разказващ за различните фази, през които е преминала арт-инициативата, както и да проследите отворената дискусия Брейнсторминг за мъжа, в която ще се включат известни на всички ни публични личности.

Заповядайте на 16.12.2008 г. от 18.30 часа в сградата на Гьоте-институт България, София, ул. Будапеща 1.
Обнадежден от вълнуващите резултати, Гьоте-институт България има желанието да развие проекта за мъжа за 2009 година в областта на театъра, литературата, киното и неговите кратки форми и изпълнителските изкуства /performing arts/. Актуалността на темата за мъжа изисква и съвременен подход към нея. Гьоте-институт България се дистанцира от стандартните конкурси и има готовност и желание да застане зад интересни, смели и оригинални проекти, интерпретиращи със средствата на изкуството присъствието и състоянието МЪЖ през първото десетилетие на 21-ви век.
Идеи, проекти и предложения за театър, литература, кино/кратки форми/ и изпълнителски изкуства /танц, акция, пърформанс/ изпращайте на
e-mail: aahproject[at]gmail.com, а коментари можете да публикувате на http://aahproject.blogspot.com.


2 коментара:

Yocca каза...

Аз няма да мога да присъствам, но искам да изкажа мнението си, че не съм съгласна с позицията на автора на проекта В.Занков, според която мъжът днес е изтласкан от жената на заден план и завзема неговото място в обществото, работата, семейството. В проекта манипулативно се търси образа на смачкания и депресиран мъж, което може и да се дължи на кризата на средната възраст, в която автора на проекта е влязъл. Това, че жените показват, че интелектът не принадлежи единствено на мъжа, не означава, че мъжът или инстинктите на човек са подтиснати.

Анонимен каза...

puk kakvi neshta shte se sluchat kato izleza ot tazi kriza na tazi nasredna vuzrast, chudesa napravo

Последователи

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks