contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

Последователи

26 март 2010

Изложба TabuScript отркиване: 01 април от 19:00

Изложба TabuScript

място: the Fridge ул.Овче поле 122
отркиване: 01 април от 19:00
продължителност: 02 - 15 април
финисаж: 15 април, 19:00

Артисти:
Венцислав Занков (bg), Юлиана Сайска (bg), Лепа Георгиевска (mk), Виктория Ивановска (mk), Велимир Зерновски (mk), Барбара Карш-Кайеб (de), Лине Мохе (de), Силвия Винклер и Щефан Кьоперл (de), Art Face Agency (hu), Йозеф Чато (hu), Сузана Чермак (hu), Вираг Лайти (hu), Марк Радич (hu)


TabuScript e интернационална изложба, която включва съвременни унгарски, немски, македонски и български артисти, интерпретиращи в своите творби значението на понятието „ТАБУ". Представените творби чрез свой собствен шрифт (Script) се заиграват както със стереотипни асоциации на културни и социални практики, каталогизирани като „табу", така и с кодирани образи на обекта, материята, звука като носители на тема табу. По този начин изложбата се явява един каталог на видовете табута, които съществуват и за които се говори, както и за тези които съществуват, но не се говори.
Артистите са избрани от трима куратора Вера Лайер, Унгария, Ксения Чочкова, Македония и Яна Върбанова, България.
Разделени в няколко основни тематични блока, артистите изграждат свои лични наративи за отношението между индивид:общество и различните вариации на съвременните табу-образи.
• областта на личните и социални табута - творбите на Лине Мохе, Йозеф Чато и Сузана Чермак
• табуто по отношение на сетивност, интимност и самоопределяне – творбите на Юлиана Сайска, Лепа Георгиевска, Виктория Ивановска и Венцислав Занков
• сферата на социалните и политически табута – творбите на Барбара Карш-Кайеб, Велимир Зерновски и Вираг Лайти
• изследване на табута от перспективата на външния наблюдател – творбите на Art Face Agency, Марк Радич и Силвия Винклер и Щефан Кьоперл

Изложбата TabuScript официално вече бе открита в галерия „Картон", Будапеща през месец февруари. Нейната втора спирка е в София, в пространството на the fridge (www.the--fridge.blogspot.com).
Официалното откриване за България е на 01 април (това не е шега) от 19:00 на ул.Овче поле 122 в the fridge! Закриване на изложбата ще се проведе на 15 април в присъствието на немската участничката в TabuScript Барбара Карш-Кайеб, с демонстрация и открита платформа за дискусия.

TabuScript продължава своето пътуване и на 19 април ще бъде представена в Скопие в пространството на Cultural Center „CK" Скопие.

Официалното закриване на изложбата TabuScript ще бъде в Берлин през юли.


ventsislav zankov
http://zankov.info
mobile: +359 887 51 97 94

E80 board chair http://e-80.info

'VENTSISLAV ZANKOV' CONTEMPORARY ART FOUNDATION
http://foundation.zankov.info
mobile: +359 887 51 97 94
Post:
P.O.BOX 223
1618 Sofia, Bulgaria


art and bulgaria http://art-bg.blogspot.com/
http://artchannel.bg

Няма коментари:

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks