contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

Последователи

20 октомври 2010

izlozhba na Rada Boukova wyw Vaska Emanouilova Gallery

Галерия Васка Емануилова представя:

ПЕЙЗАЖ С КАМЪК
Самостоятелна изложба на Рада Букова


21 октомври – 14 ноември 2010

Откриване 21 октомври (четвъртък), 18.00 ч.

В последния си проект художничката работи като наблюдател на околната среда и творбите на други автори. Събирайки визуален материал в градовете или сред природата, тя постепенно натрупва колекция от снимки и започва изследване върху необяснимите и загадъчни сходства между обекти от различно време и на различни места по света. Причината за това действие са някои важни въпроси: Забелязваме ли парковите скулптури? Имаме ли желание да ги разглеждаме и да мислим за тях? Интересува ли ни защо са поставени точно тук, а не там? Различаваме ли ги от други неща наоколо? Изкушаваме ли се да ги „употребим" по нестандартен начин? А каква всъщност е връзката между парковата скулптура и природата?
Изложбата съдържа инсталация от фотографии и триизмерни обекти, както и селекция от документални видео материали по темата. Тя ще оформи визуален архив на избрани примери в парковата скулптура, тяхното аналитично възпроизвеждане, и пресъздава едно почти изкуствоведско изследване на тема „Форма, функция и материал".

Целта на проекта е да възникне дискусия върху качествата на художествени обекти, създадени да съществуват в обществени пространства и да привличат не само погледи, но и мисли. Това е причината изложбата да се провежда в рамките на програма „Скулптура" на Галерия Васка Емануилова, в непосредствена близост до парк Заимов, населен със скулптури.

Рада Букова (р. 1973) завършва специалност Сценография (1997) в НХА, София. През 2002 се дипломира в Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts, Париж. Създател е на творческите групи I'Agence (2002) и &nbsp (2005). От 2005 участва активно в дейността на алтернативното пространство La Generale в Париж и Севър. През 2008 е първият носител на Наградата за съвременно изкуство БАЗА. Живее и работи в Париж. Автор е на сценографията на няколко театрални постановки, както и на кураторски проекти. Работи с видео, скулптура, звук, инсталация и пърформанс.

Няма коментари:

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks