contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

03 ноември 2009

xfilm lekzii wyw VEG / 04 (sriada) 18 h.



Галерия Васка Емануилова и xfilm festival представят:

xfilm lectures #5: образ и структура

Сряда, 4 ноември, 18ч.
Галерия Васка Емануилова
бул. "Янко Сакъзов", 15

Стан Брекидж - "Куче Звезда Човек"
(78 мин.)
Широко известен като един от монументите на експерименталното/авангардно кино, Куче Звезда Човек е компенуим от неортодоксални филмови техники приложени към описателен прост разказ: човек (Брекидж в ролята) с брадва сече дърво в гората. Брекидж казва за филма "Първоначално мислех, че това ще е филм за човек и дърво, за дървар, за събирач на дърва, но се оказа в последствие че тилма третира цялата история на човека".

Проектът е инициатива на xfilm festival в рамките на платформата "Място за срещи" на галерия "Васка Емануилова", която предвижда серия от събития - лекции, прожекции и разговори за експерименталния филм и експанзията му във визуалните изкуства, мейнстрийм киното, новите медии и телевизията. Настоящата програма е продължение на целите на xfilm festival за промотиране и разпространение на Европейска и международна продукция в областта на експерименталния филм, видео и нови медии.
Водещи на лекциите в галерия "Васка Емануилова" са Красимир Терзиев и Рене Беекман, инициатори и организатори на xfilm festival.

 


Няма коментари:

Последователи

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks