contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

08 март 2013

"Цветанка" на Юлиян Табаков в СГХГ



Уважаеми колеги  ,

Следващата седмица в Софийската градска художествена галерия ще се открие още една изложба. На 14 март, четвъртък от 18.00 часа, ще бъде представен чрез голямоформатни фотографии и сценография филма "ЦВЕТАНКА" на ЮЛИЯН ТАБАКОВ.

Изпращам ви прессъобщение и снимки от изложбата като прикачени файлове. Моля, обръщайте се към главния уредник на СГХГ Мария Василева за повече информация - тел. 0878 190 311.

Юлиян Табаков
ЦВЕТАНКА

 14 март – 21 април 2013 г, откриване 14 март, четвъртък, 18.00

 ЦВЕТАНКА е поетичен филм за историята на България от XX век, разказана през погледа и невероятния житейски път на д-р Цветанка Гошева. 

Родена в заможно семейство, като дете Цветанка мечтае да стане актриса, но историята на България през XX век радикално променя съдбата й. XX век е уникален за България с резките преходи между три епохи – монархия, комунизъм и демокрация. Епохите се сменят, а заедно с тях се променят страната и хората, които живеят в нея.

"Цветанка е историята на моята баба – свидетел на тези три епохи. Нейният живот е показателен за живота на съвременниците, обществото и страната ни." Юлиян Табаков, режисьор и автор на изложбата. 

Изложбата включва представяне на филма „Цветанка" (сценарист и режисьор Юлиян Табаков, оператор Адам Нилсон, продуценти Мортен Нилсен, Мартичка Божилова), голямоформатни фотографии и сценография от филма.

 
Юлиян Табаков е международно установен млад автор с многобройни специализации в България и чужбина. Той има широк опит на работа с театрални и кино-режисьори от европейски мащаб, създавайки заедно с тях визуалната концепция, целостността и ядрото на възприятие на творбата. След като натрупва многогдишен опит като художник, скулптор и сценограф, той започва да използва практическия си опит като колаборатор и концептуалист по време на работа с водещи режисьори и да създава успешни собствени театрални и кинопроекти. www. youliantabakov.com
 

 



Поздрави!

Петър Димов PR на СГХГ - тел. 987 21 81; 0878 190 324,
e-mail: petardimov@sghg.bg


Софийска градска художествена галерия
ул. Ген Гурко 1
София 1000
(вход откъм ул. „Княз Ал. Батенберг")
тел. 02/ 9872181

за посещение:
вторник-събота: 10.00 - 19.00
неделя: 11.00 - 18.00
понеделник: почивен ден


Няма коментари:

Последователи

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks