contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

Последователи

06 септември 2010

predstawqne na festival v Moskva...sreshta s BG avtori-------------------------------------------------------

6 септември, понеделник 2010

6, 30 часа в Ателие "Пластелин"

ул. Симеон 48

Върви! Къде тръгна?

Презентация на московския куратор и художник Денис Мустафин.

Денис Мустафин започва кариерата си като дизайнер и арт-директор в рекламни агенства в Москва, а през 2009 стартира неговата активна артистична и кураторска работа.

В сътрудничество с Антон Николаев и галерия "Жыр" той организира Младежкия фестивал за независимо младежко изкуство "Върви! Къде тръгна?" алтернатива на ежегодния фестивал "Стой! Кой идва?". Чрез тактики на медийния активизъм, като имитация на уебсайта на официялния фестивал и избиране на подобно име, кураторите се стремят към нарочно объркване на двете събития, което води до преплитане на официални и алтернативни художествени практики и стратегии. Това е една подривна дейност, чрез която различни ценностни системи са показани в едно медийно поле.

В манифеста на фестивала четем, че "Върви! Къде тръгна?" обявява творческо съпротивление на меркантилизма, консумеризма и баналностите, както и на унинието и съглашателството. "Долу ограничеността! Власт на въображението!" става мото на събитието, което се случва на улиците на Москва и се стреми към близка връзка с публиката и към въвличането й в творческия процес.

Мустафин ще представи този фестивал, както и други свои кураторски проекти и артистични акции, както и изследването си посветено на Московския акционизъм.


Със съдействието на Даухаус и Супернова
--
Boryana Rossa

--

Няма коментари:

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks