contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

06 януари 2011

SUNDAY ART REPORT 2011!

АРТ И МУЗИКАЛНИ НЕДЕЛИ В КЛУБ СТРОЕЖА! АНИМАЦИОНЕРИТЕ И ЛЮБЕН ДИЛОВ В ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ!

 

 

 

 

През месеците януари, февруари и март Строежа ще предложи напълно нова лайв концепция, посветена на културния живот в София и страната. Всичко ще се случва абсолютно на живо, с реални участници и публика. Кампанията ще включва музика, литературни четения, разкази, дискусии и дебати, ъндърграунд театър, кино. Сред първите гости  са Любен Дилов – син, Богдан Русев, Гери Турийска, Иво Сиромахов, Васко Катинчаров, Лига на Разказвачите, Анимационерите, Джанго Зе, Насекомикс, Babyface Clan, Ауейк, Миленита, Tan Go Go, Rubikub и много други. Събитията са подкрепени от Bushmills и Grolsch.

 

Инициативата е на клуб Строежа, който ще бъде и домакин на провежданите издания – центъра на Студентски град, където на теория подобни културно-масови мероприятия би трябвало да са неизменна част от обществения живот. Тъкмо затова Bushmills застава зад арт и музикалните недели, давайки поредния повод на всички ценители да споделят един истински Bushmills Brothers момент.

 

Събитията са общо 12 на брой и ще протекат под шапката на клубен фестивал, наречен SUNDAY ART REPORT. Създаването и програмирането на цялостната идея и конкретните неделни съчетания са дело на Мартин Михайлов от клуб Строежа и Гери Турийска - писател, автор на музика и водещ на предаването на БГ-Радио - "На път за вкъщи". Януарската програма е разделена принципно на 3 части - музикална, литературна и дискусионна. Дебатите и дискусите ще стартират от 18:00 ч. Веднага от 19:00 ч. следва първата музикална част. От 20:00 ч. стартират свързаните с четения и представяне на книги, истории и писма гости. От 21:30 на сцената излиза втората за всяка от неделните вечери банда, след което с включват специално поканени ди джеи с тематични сетове.

 

 

 

 

 

Първото издание на SUNDAY ART REPORT е още тази Неделя - 9-ти януари. Водещите Симо и Богдана от "СТАРТЕР" - сутрешният блок на БГ Радио,  ще открият вечерта с дебат на тема "За и против да добавяш непознати хора за приятели в Facebook." В дискусията ще се включи и ЛЮБЕН ДИЛОВ-син, малко преди да представи своята книга "Фейсбуки" (20:00 ч.). Публиката ще има възможност да бъде част от дискусията и да защити своята позиция в спора. В 19:00 ч. на сцената излизат ДЖАНГО ЗЕ, а от 21.30 е ред на изненадващия и дълго чакан реюниън на АНИМАЦИОНЕРИТЕ, които се събират в оригинален състав специално за неделния фестивал!

 

Като два от акцентите в януарската програма, представени в аванс, са ЛИГА НА РАЗКАЗВАЧИТЕ и ПОЩЕНСКА КУТИЯ ЗА ПРИКАЗКИ.

 

Новото събиране на Лигата ще се случи на 16-ти януари (в компанията на Babyface Clan, Awake и Васко Катинчаров). Темата ще бъде "Неделно приключение", а относно принципите на идеята организаторите споделят: "Всеки има собствена история за себе си, за другите, за малките и големите неща. Всъщност светът ни е пълен с истории, които чакат да бъдат разказани. Ако го направим, нашата история може да стане история и на други хора." Входът е свободен!

 

Този месец Пощенската кутия за приказки, ще бръкне още по-дълбоко..., във вашата тъмна страна. Темата на януари е "Под леглото"- за онези неща, които крием и бихме споделили само анонимно. Изпращайте писмата си на kutiazaprikazki@abv.bg. Датата е 30-ти, а другите в участници в програмата на деня са Иво Сиромахов, Rubikub и Nasekomix!

 

Билети за всяко едно от изданията могат да бъдат закупени предварително от мрежата на Ticketstream.bg - онлайн, както и от касите на Офис 1, М-Тел, Техномаркет, На Тъмно, Мултирама, Ориндж, клуб Строежа. Цената им е 8 лв., а в деня 10. Предлага се и общ месечен билет на цена от 20 лв., към който са включени допълнителни бонуси.

 

Ето пълната програма на SUNDAY ART REPORT за м. Януари:

 

===

 

9 януари

Музикално-литературен неделен фестивал

SUNDAY ART REPORT:

 

АНИМАЦИОНЕРИТЕ - реюниън в оригинален състав

ДЖАНГО ЗЕ

Представяне на книга: ЛЮБЕН ДИЛОВ-син

ДЕБАТ ПО ТЕМА "За и против да добавяш непознати хора за приятели в Facebook" - СТАРТЕР - БГ РАДИО

 

===

 

16 януари

Музикално-литературен неделен фестивал

SUNDAY ART REPORT:

 

BABYFACE CLAN

AWAKE

ВАСКО КАТИНЧАРОВ ОТ ФРАКТУРА

ЛИГА НА РАЗКАЗВАЧИТЕ

 

*Лигата на разказвачите е с вход свободен!

 

===

 

23 януари

Музикално-литературен неделен фестивал

SUNDAY ART REPORT:

 

МИЛЕНИТА

TAN GO GO

Представяне на книга: БОГДАН РУСЕВ

ДЕБАТ НА ТЕМА: "Авторско право"

 

=====

 

30 януари

Музикално-литературен неделен фестивал

SUNDAY ART REPORT:

 

NASEKOMIX

RUBIKUB

Представяне на книга: ИВО СИРОМАХОВ

ПОЩЕНСКА КУТИЯ ЗА ПРИКАЗКИ - Тема: "Под леглото"

 

 

www.stroeja.com

 


Няма коментари:

Последователи

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks