contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

13 януари 2011

Sunday Art Report 16 jan 2011

BABYFACE CLAN, AWAKE ЗАЕДНО С ЛИГА НА РАЗКАЗВАЧИТЕ И КАТИНЧАРОВ ТАЗИ НЕДЕЛЯ В СТРОЕЖА!

 

 

 

 

След изключително силния старт на първото издание на новия културно-музикален проект Sunday Art Report, който се случи на 9-ти януари, през настоящата седмица предстои втората подобна вечер. Новата инициатива на Строежа, Bushmills и Grolsch представлява напълно лайв концепция, включваща музика, литература, дебати и дискусии, кино и театър, която ще се провежда под формата на клубен фестивал в рамките на 12 поредни недели от януари до март. Тъкмо затова ирландското уиски Bushmills застава зад арт и музикалните недели, давайки поредния повод на всички ценители да  споделят един истински Bushmills Brothers момент. Почитателите на всички артисти, които ще участват, ще могат да се насладят на техните новаторски изяви и в компанията на бира Grolsch, която неизменно подкрепя независимото изкуство във всичките му форми.

BABYFACE CLAN и AWAKE са музикалните хедлайнери на предстоящото за тази седмица събитие. Точната дата е 16-ти януари, с начален час 18:00. Групите са сред най-амбициозните на родната алтернативна сцена. Любопитен факт е, че и двете имат своята лондонска история. Насо Русков и Иво Стоядинов – Чарли доскоро се подвизаваха в Англия с паралелния си проект Imbeciles And The Poison Umbrella. Там те се засичат в общи изяви с двама от членовете на AWAKE.

AWAKE, пък от своя страна, може да се каже понастоящем, че почти са базирани в Лондон, след като само фронтменът им Иван Иванов живее в у нас. Басистът и втори вокалист Георги Георгив, китаристът Andrea Samengo и барабанистът Желяз Желязов ще летят за България специално за Sunday Art Report.

Неделята на 16-ти януари ще стартира с новото събиране на Лигата на разказвачите. Темата ще бъде "Неделно приключение", а относно принципите на идеята организаторите споделят: "Всеки има собствена история за себе си, за другите, за малките и големите неща. Всъщност светът ни е пълен с истории, които чакат да бъдат разказани. Ако го направим, нашата история може да стане история и на други хора." По време на протичането на изявата входът е свободен!

 

От 21:00 ч, веднага след изпълнението на Ауейк, рок-журналистът Васко Катинчаров ще разказва любопитни истории от срещите и интервютата, които е правил за ТВ предаването си Фрактура, през последните 12 години. За целта той е подготвил и 30 минутен филм, в който са събрани интересни отговори на световни имена от ранга на Soulfly, Biohazard, Motley Crue, System of a Down, Dimmu Borgir, Hypocrisy, Sodom, Accept, Sepultura, W.A.S.P. и много други.

 

Билети за всяко едно от изданията могат да бъдат закупени предварително от мрежата на Ticketstream.bg - онлайн, както и от касите на Офис 1, М-Тел, Техномаркет, На Тъмно, Мултирама, Ориндж, клуб Строежа. Цената им е 8 лв.

 

 

www.stroeja.com

 

 

 


Няма коментари:

Последователи

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks