contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

29 февруари 2012

КОНКУРС ЗА ДЕБЮТЕН ПРОЕКТ ФЕСТИВАЛ УЛИЦА ОТЕЦ ПАИСИЙ - ТЕКСТ/ Фондация Отворени Изкуства, Пловдив

Фондация Отворени Изкуства обявява:

КОНКУРС ЗА ДЕБЮТЕН ПРОЕКТ
ФЕСТИВАЛ УЛИЦА ОТЕЦ ПАИСИЙ - ТЕКСТ
11-13 май 2012, Пловдив

Краен срок: 1 април 2012

Фондация Отворени Изкуства има удоволствието да отправи покана за участие в конкурс за дебютни проекти за третото издание на Фестивал „Улица Отец Паисий - Текст". Фестивалът ще се проведе на 11, 12, 13 май 2012 година в обществени, лични и публични пространства по продължението на улица Отец Паисий, Пловдив.

ФЕСТИВАЛ УЛИЦА ОТЕЦ ПАИСИЙ - ТЕКСТ
Фестивал „Улица Отец Паисий - Текст" е третото издание на проект Улица Отец Паисий,  началото на който беше поставено през 2010 г. Традицията на фестива да представя паралелната градска култура дава богата възможност за многовариантни интерпретации на различни видове текст. Така темата на фестивала тази година най-общо може да бъде определена като „ТЕКСТ".
Фестивалът ще протече в рамките на един уикенд и неговият фокус ще бъде насочен към динамични трансформации на текстове с помощта на различни събитийни изразни средства. По познатите локации на улицата ще се състоят презентации, дискусии, акции, театрални лаборатории, прожекции и четения като всяка от тях ще стъпи смислово на многообразните разбирания на текста.
Текстът превръща улицата в диалог като изгражда многопластова ситуационна среда, затова усилията ще бъдат насочени към фрагментиране текстовия творчески безпорядък на паралелната улица чрез визуализация и артистични акции. Интертекстуалните мостове в движението по улицата са по-интересният път на културна идентификация и одухотвореност.

КОЙ МОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВА
За отворената покана могат да кандидатстват организации, частни лица, съюзи и сдружения, творчески екипи, които правят своите дебютиращи опити във визуалните изкуства и литературата.

КАКВИ ПРОЕКТИ МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ
Приемат се дебютиращи проекти в областта на видео интерпретацията на поетичен текст. Изисква се кратка форма на материалите. Видео филмите трябва да бъдат презентирани за първи път в рамките на фестивала и да са с некомерсиално послание. Ще бъдат толерирани дебютиращи автори, които са използвали изцяло авторски материали.

ПОДБОР НА ПРОЕКТИ
Селекция на проектите ще бъде направена от организаторите на фестивала – Фондация Отворени Изкуства и от неговите куратори за 2012 г. - Крум Филипов и Виктор Янков.
•    Един проект по Отворената покана ще бъде финансово подкрепен от Фондация Отворени Изкуства и ще бъде включен в бъдещата фестивална програма на Фондацията и комуникиран от нея. Филмът ще бъде излъчен в БНТ2.
•    Три от избраните филми ще бъдат излъчени в ефира на БНТ2.
•    Широка селекция от филми ще бъдат прожектирани в специална видео програма в рамките на фестивала, последвана от индивидуално представяне и публична дискусия.

КАК ДА КАНДИДАТСТВАТЕ
•    Изпратете готовия видео материал на DVD на адрес: ул. „Отец Паисий" 36, Пловдив 4000 придружено от:
•    Кратко описание на видео филма
•    Биография на автора на поетичния текст
•    СV и описание на дейността Ви и координати за връзка на кандидатстващия в конкурса

СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА КАНДИДАТУРИ – ДО 1 АПРИЛ 2012

ЗА ИНФОРМАЦИЯ
Фондация Отворени Изкуства, ул. Отец Паисий 36, Пловдив 4000, skype: open.arts.foundation / www.openarts.info
Веселина Сариева / управител / 0888 520 375 / office@openarts.info
Станислава Груева / координатор / 0885 787 306 / info@openarts.info

Отворената покана – конкурс за дебютиращ проект се осъществява с финансовото съдействие на Национален Фонд Култура, като част от Програмата Фонд Дебюти.

..................................................

OPEN ARTS Foundation
36, Otets Paisiy str.
Bulgaria, Plovdiv 4000
+359 885 78 73 06
skype: open.arts.foundation
office@openarts.info

www.openarts.info
www.facebook.com/open.arts

Няма коментари:

Последователи

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks