contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

Последователи

14 юли 2011

ArtMax media art event в Политехниката...

На 15 и 16 юли ще се проведе ArtМаХ – медиен арт фестивал в Политехническия музей в София. Събитието е част от дългосрочния международен проект „MaX – Museum at Public Access and Participation".
 
ArtMaX е част от проекта ArtMUSE – съюз за независими арт събития, случващи се едновременно в пет различни европейски държави.
 
На 15 юли от 11 часа щe се състои пресконференцията,
16 юли - преставяне на късометражни филми, живо изпълнение на немските артисти Роберт Зайдел и Хайко Типелт, пърформанс на проекта Dkstrkt. Вечерта ще продължи с аудио-визуално after-party във Влайкова.

Създателите на проекта се стремят да покажат характерните за съвременното изкуство процеси на включване, комбиниране и търсене на нови медии и техники.
Всички инициативи, пърформанси и изложби на ArtMUSE са съвместна работа между: LWL-Industriemuseum, и Nordwolle Delmenhorst Industry Culture Museum в Германия, Национален политехнически музей в София, Градския музей в Битоля, Museum of Industrial Archeology and Textile в Белгия и Gdansk City Gallery в Полша. От 14 до 17 юли във всички тези места ще се провеждат събития като част от проекта. Специални гости на събитието в София ще бъдат германските артисти Роберт Зайдел и Хайко Типелт, чиято работа е свързана с различни експериментални проекти в областта на новите медии.
Роберт Зейдел е завършил медиен дизайн в Bauhaus-Universität Weimar, а негови творби и филми са били показвани в Кралския музей за изящни изкуства в Антверпен, в Центъра за медиини изкуства ZKM в Карлсруе и в много други галерии и фестивали.
Хайко Типелт е германски композитор, работил като музикален оформител на късометражни филма и част от различни музикални формации. Филмовата музиката, която създава, (сред която и музиката за филма на Зейдел "Grau"), му носи много фестивални награди.
повече инфо тук и на блога на Studio Dauhaus.
 
 
Yovo Panchev
studio dauhaus

Няма коментари:

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks