contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

31 август 2010

ДВА ПЪРФОРМАНСА

ДВА ПЪРФОРМАНСА
Ултрафутуро (Боряна Росса и Олег Мавроматти) и Евгений Лосик

5 септември, неделя
Ателие Пластелин / ул. Цар Симеон 48
20.00 часа

"Комунизъм-римейк" на Евгений Лосик и "Кравата на желанието" на Ултрафутуро са два пърформанса, които ще бъдат представени в Ателие Пластелин в една вечер.
Евгений Лосик (а.к.а Био-Нихил) работи в Баухаус, Ваймар и въпреки младостта си е вече известен в областта на пърформанса, арт-активизма и нойз музиката. Автор на повече от двадесет радикални акции най-вече в Германия, Лосик обединява в творчеството си лоу-тек и работа със собственото си тяло. В "Комунизъм-римейк" той използва стари грамофони, декларирайки отказ от традиционната електроника, семплерите и даже компютрите.
"Кравата на желанието" на Ултрафутуро е критически жест визиращ ритуалните жертвоприношения както в областта на изксутвото, така и извън неговите предели. Ултрафутуро е група известна с радикалния си политически поглед върху обществото, технологиите, науката и екологията, изразена в провокативни жестове и работа с тялото.
с подкрепата на Studio Dauhaus



__._,_.___

Няма коментари:

Последователи

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks