contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

21 юли 2008

Hot spot >> JAZZHOT и галерия „8” – Варна






JAZZHOT и галерия „8” – Варна

Наскоро галерия 8 празнува своите двадесет години. Бързата сметка показва, че през 1988 година се пръква първата частна галерия в България по времето на социализма - галерия 8. Човекът планирал и и извършил това деяние е Борис Стателов – и така 20 години.

На 18 юли 2008 от 18.00 часа свободата се свързва с любовта и любовта към свободата намира образ в джаза и неговите икони, интерпретирани от Христо Алексиев. Днес авторът показва едно свое виждане на портрети на изтъкнати имена в джаза.

Ето и няколко реда от автора по повод експозицията:

JAZZHOT е новото име на JAZZICONS

Топлина, горещина, защото Варна е не само града на слънцето, но и на моите приятели, почитатели на моето изкуство и джаза.

Топлина, горещина, обяснение в любов на джаза и легендарните му лица. Топлина, горещина, любов - те повече от всичко са необходими в заобикалящата ни духовна разруха. Моите портрети са опит да съчетая фенското си преклонение и дизайнерския професионализъм, трайното и моментното, музикалната и хартиената вечност. Вярвам, че всеки човек още от раждането си се стреми към красота, и че всеки човек има по един портрет от самия себе си. Художникът също.

Христо Алексиев




Изложбата е третия цикъл от проекта на ЗАФТРА "Моите джаз икони".

За контакти:

Борис Стателов

Галерия 8
9000 Варна ,ул. „Шкорпил” №8
a
тел. (052)
612 675




Няма коментари:

Последователи

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks