contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

05 юни 2008

Визуален преврат на 9-ти юни 2008 в центъра на София





До всички приятели, журналисти, визуални артисти, участници в проекта «Всичко за него» - A-A-H!, мъже, жени и хора на изкуството,

Имаме удоволствието да ви поканим на официалното откриване на open-air експозицията, представяща основната селекция от конкурсната програма на проекта. Новата арт инициатива A-A-H! е съвместен проект на Гьоте институт България и вестник 39 Грама. Изложбата са се организира с любезното съдействие на Столична Община, дирекция Култура. Концепцията на проекта е следствие на основната тема - gender в културната програма на Гьоте институт за Югоизточна Европа за 2008-ма - темата за пола и личностните идентификации свързани със сексуалността. В България Гьоте - институт България развива и реализира проекта A-A-H! с куратор Венцислав Занков

A-A-H! кампанията стартира на 8 март 2008 със създаването на сайт на проекта <>a-a-h.info >, където в онлайн галерия в продължение на два месеца се събират визуалните предложения за интерпретация и представяне на мъжа днес. Резултатите от онлайн провеждането на анкета «Всичко за мъжа», както и широка селекция на визуалните решения по темата се представят на Девети юни 2008 от 19 часа в градинката пред народен театър „Иван Вазов”.

Специални гости на събитието са Паула Делгадо [Paula Delgado] Уругвай и Щефан Боненбергер [Stefan Bohnenberger] Германия/Белгия.

A-A-H! Open-air експозицията съдържа творби и визуални предложения на 50 автори от Австралия, България, Великобритания, Германия, Израел, Норвегия, Сингапур, Словения, Турция, Уругвай и Хърватска.

Изложбата има амбициозната цел да презентира нестандартната гледна точка на творците, представители на модерната епоха към положението на силния пол в противоречивия и объркан съвременен свят. В продължение на три седмици – до края на месец юни, публиката има възможност да се запознае с нестандартния и новаторски поглед на български и международни творци относно темата за Мъжа и Неговото присъствие в модерната епоха.

Изложбата на открито продължава до края на месец юни. Финалната част на проекта е от 22.09 до 07.10. 2008 с билборд акцията по централните кръстовища на София с топ 10 селекцията към проекта (това са първите 10 визуални предложения, номинирани за най-добри), както и връчване на Наградата „Венцислав Занков”. на международното жури за най-адекватна артистична намеса в публичното пространство.

Представяме ви и някои от най-любопитните коментари на визуални артисти и публиката към участниците и техните творби:

Има полза от цинизма, но нека да е с малко повече естетика! Поне малко... Една добра идея ще остане неразбрана заради стремежа Ви към модерното.

Posted by neger

*****

To exist without passion is impossible.

Да съществуваш без страст е невъзможно!

Posted by Sören

*****

Кастанеда... всеки трябва да намери Пътят със сърце - но не непременно където те води сърцето ;)

Posted by Svilen Cho

*****

Archetypes

Archetypes are mysterious entities or energy flows.

– Архетипите са мистериозни същности или притоци на енергия....

Posted by Sardinha

*****

Парадоксална ситуация

It is a paradox situation in the coincidence of past and present which takes place when I look at this photo.

– Когато гледам тази снимка виждам една парадоксална ситуация, в която минало и бъдеще сякаш съвпадат...

Posted by Jim Babcock

Няма коментари:

Последователи

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks