contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

28 февруари 2024

Fwd: THE FLESH; or, the Absurd Existence of the Unconscious Pieces of Meat | Явор Боянов





View in browser 

THE FLESH; or, the Absurd Existence of the Unconscious Pieces of Meat

Изложба на Явор Боянов

16 февруари – 02 март, 2024

Откриване: 16 февруари (петък), 18:00 - 20:00 ч. 
Галерия Depoo, ул. "Врабча" 12, гр. София 1000
 

Изложбата ми „Плътта, или абсурдното съществуване на неосъзнатите парчета месо" е един колкото шокиращ толкова и закачлив поглед към човешката свръхфиксация върху материалното и ефимерното.
Комбинирайки абсурдистки хумор с естетика вдъхновена от боди хоръра, създавам серия от произведения в различни техники, в които главен персонаж е Плътта – безформени парчета месо, метафора на съвременния автоматизиран човек, който все повече се отдалечава от духовната си същност и заживява в илюзията на своята материална значимост.
Неосъзнати, опиянени от егото си и загърбили всякакви ценности, пренаситени с мимолетни удоволствия или робуващи на войнствени идеологии, тези чудати антигерои, са превърнали съществуването си в перманентен телесен кошмар лишен от смисъл. Те са просто органични обвивки без съдържание, безполезни останки от някогашни човешки същества.
С помощта на сатира и гротеска, в творбите си представям своята гледна точка за настоящото състояние на обществото и предизвиквам зрителя да преосмисли ролята си в заобикалящия го свят, да се пробуди за истинския си Аз.


Явор Боянов

Роден е през 1985 г. в Сливен. Завършва специалност "Рекламна графика" в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в родния си град, специалност "Плакат" във факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет и магистратура по "Филмово и телевизионно изкуство" в Нов български университет. Автор е на 12 самостоятелни изложби, сред които "Еонът на Постартиста" (2018, галерия "Ракурси"), "Cut-Ups" (2020, Gifted, София), "Търсач на неща" (2021, Градска художествена галерия, Благоевград). Участник е и в множество групови изложби в страната и в чужбина. Живее и работи в София. 

По време на откриването на изложбата ще можете да чуете оригиналния саундтрак към нея – дело на експерименталните музиканти Маргарита Омар и NxMx

Открийте авторите и изкуството което харесвате!

Галерия Аросита и галерия Depoo представят селекция с автори и творби на съвременно изкуство - живопис, рисунка, принт, фотография, обект, смесена техника и видео

facebook instagram website

Галерия Depoo, ул. Врабча 12б, София 1000,
+359 888 703 168
работно време: понеделник – петък - 15:00-19:00 часа
събота и неделя - след предварителна уговорка

Depoo gallery, 12b, Vrabcha str., 1000 Sofia
+359 888 703 168
working hours: Monday - Friday - 15:00-19:00
Saturday and Sunday - by appointment

depoo.online

depoo.space

Copyright © 2024, Depoo, All rights reserved.
Our mailing address is:
creative@depoo.space




Unsubscribe

Sent by MailerLite


--
ventsislav zankov
http://zankov.info

Няма коментари:

Последователи

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks