contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

20 март 2014

ANIMACIONERITE & OSTAVA & BLUBA LU & WICKEDA - Live - 29 March 2014

АНИМАЦИОНЕРИТЕ, ОСТАВА, БЛУБА ЛУ И УИКЕДА ОТБЕЛЯЗВАТ 15 ГОДИНИ ЖЪЛТА МУЗИКА С ОБЩ КОНЦЕРТ!
Събитието ще се състои на 29 март в клуб Терминал 1



 
Ексклузивен концерт ще събере на една сцена едни от най-популярните и стабилни през годините български групи. АНИМАЦИОНЕРИТЕ, ОСТАВА, БЛУБА ЛУ и УИКЕДА ще се съберат за първи път за общ клубен концерт в края на този месец - 29 март, събота. Мястото е клуб Терминал 1 (ул. Ангел Кънчев 1). Поводът е отбелязването на 15-тата годишнина от създаването на култовия за края на 90-те лейбъл "Жълта музика", който поставя началото на успешната самостоятелна кариера на всяка една от четирите банди.

На 29 март групите ще излязат последователно за четири отделни сета, всеки от които с продължителност около час. Като акцент ще бъде заложено повече на по-старите продукции, песни и мелодии, станали емблематични за българската алтернативна сцена. През цялата вечер музиката преди, в паузите и след концертната част ще бъде съобразена със стиловете на Анимационерите, Остава, Блуба Лу и Уикеда. Специално за събитието от Лондон пристига басистката на
Moby – Светлана Василева, която ще се включи в състава на Анимационерите. Вратите на Терминал 1 отварят в 21:00, а самият концерт стартира в 22:00.

ЖЪЛТА МУЗИКА" е независим лейбъл от българската сцена с много сериозно влияние за времето си. Началото поставят групите Анимационерите, Остава, Блуба Лу и Уикеда преди малко повече от 15 години. Организацията придобива култов статут, след като спира дейността си през 2001 година, но четирите банди са вече изключително популярни и поемат собствен път, като създават цяло течение след себе си.

Мартин Михайлов
0876020021
www.stroeja.com



Няма коментари:

Последователи

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks