contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

09 май 2013

изложба на Боряна Венциславова в САМСИ


СОФИЙСКИ АРСЕНАЛ - МУЗЕЙ ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО
САМСИ

представя
 
Живот. Мечта.
изложба на Боряна Венциславова
14 май – 16 юни 2013
 
Откриване: 14 май 2013, вторник, 18:00 часа
 
САМСИ, бул. „Черни връх" №2, София
 

Живот. Мечта. представя фотографски и филмови проекти, които са създадени по време на престоя на Боряна Венциславова в Лос Анжелис в рамките на резидентна програма MAK-Schindler.

Изложбата обхваща сериите „Вечния кастинг", „Навсякъде се тресе", видео работата "Самодействие" и 2-каналното видео "Американска мечта в действие".

Легендарната къща Case Study House # 22 построена от Пиер Кьониг е известно място на многобройни филмови и фотосесии и поради това служи като идеалната сцена за концепцията на Боряна Венциславова в работата й "Американска мечта в действие". Авторката заснема и записва в продължение на един ден хора, които е избрала чрез три-дневен кастинг. Разказвайки собствената си история, те много често навлизат в теми свързани с миграцията, асимилацията и отчуждението. „Вечният кастинг" и „Самодействие" показват трудността на процеса на избор, който е решаващ за кариерата им, както и за успеха на един филм.

В „Навсякъде се тресе" Боряна Венциславова разглежда заплахата от евентуално повторно огромно земетресение като предупреждение за очаквана катастрофа. Нестабилността в природата служи като метафора за нестабилност, която е навсякъде около нас (финансовия, политическия и социалния живот например).

Боряна Венциславова живее и работи във Виена и София. Завършва магистратура, специалност визуални медии/ дигитални изкуства в университета по приложни изкуства, Виена.

Работи предимно в областта на фотография, филм/видео, нови медии и инсталации. Темите, които заемат централна роля в артистичните й проекти, са идентитет, мобилност, маргинализация както на индивида, така и на различни социални групи, миграция, съжителство. В своите творби тя изследва ежедневни връзки и социални взаимоотношения и проучва взаимодействията между индивидуални и колективни истории.
 
Работите й са представяни в самостоятелни и групови изложби на международната арт сцена, както и на множество медийни и филмови фестивали. Печели редица награди, стипендии и грантове, като през 2013 е отличена с Държавна стипендия за изящни изкуства на австрийското културно министерството.
 
За повече информация: Надежда Джакова, 0879 834 030

Изложбата в СОФИЙСКИ АРСЕНАЛ - МУЗЕЙ ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО - САМСИ се осъществява с подкрепата на Галерия Бекерщрасе4, Виена


 


Няма коментари:

Последователи

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks