contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

04 май 2012

Александър Вълчев За няколко долара повече изложба фотография

Софийски Арсенал - музей за съвременно изкуство
бул. „Черни връх" №2, София
www.samcaproject.org
 
представя
 
За няколко долара повече
 
10 май – 3 юни 2012
 
 
Вернисаж: 10 май 2012 г., четвъртък, от 16:00 до 19:00 часа, Софийски Арсенал - музей за съвременно изкуство, бул. „Черни връх" №2, София
 
 
Серията „За няколко долара повече" представлява девет фотопортрета на художници в техните ателиета. Фотографиите са като кадри от несъществуващ уестърн филм, където те са главни герои, сценаристи и сценографи, а фотографът е режисьор.  Ателието е тяхна крепост, място, където реалност и фикция се смесват в едно, а те се уединяват в своя собствен филм. Една приказна история за любовта към изкуството и способността да устояваш на изкушенията; да гледаш сериозно на заниманието си и с ирония на апатията на другите; да търпиш безразличието, но да не се примиряваш с него; да съхраниш честта си и да оцелееш в сивотата на ежедневието, като запазиш мечтите си и желанието си да се бориш за обречени каузи.
 
Деветте фотографии носят различно настроение, което следва характера и позата на портретувания, допълнено от обстановката, която разкрива неговия вътрешен свят, а също така и на отношението му към ненатрапчиво присъстващата във всеки кадър пушка, като символ на борбата. Портретите внушават на зрителя деветте настроения от индийския театър: еротично, комично, гневно, успокояващо, заплашително, извикващо отвращение, печално, героическо, изумяващо.
 
Александър Вълчев
 
Изложбата е включена в програмата на Месец на фотографията 2012 в София и се осъществява с любезната подкрепа на наградата „Гауденц Б. Руф".
 
 
За повече информация: Надежда Джакова, САМСИ, 0879 834 030;

Няма коментари:

Последователи

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks