contemporary art in Bulgaria; contemporary art and Bulgaria; contemporary art of Bulgaria; contemporary art off Bulgaria; contemporary art beyond Bulgaria;

powered by ARTCHANNEL.BG

11 януари 2012

"Кино без салон" - неделно училище за кино

„Кино без салон"

едно образователно и познавателно начинание

на Кольо Бошнаков и Добри Атанасов

 

„Кино без салон" е нова образователна инициатива, насочена към запознаване с основни тенденции в историята на киното. Идеята е в неформални пространства да се представят ключовите произведения на филмовото изкуство, като се разясняват възлови моменти свързани с и концепциите на авторите и контекста на създаване на произведенията. В рамките на отделни модули хронологично ще се проследява развитието на отделни теми, формиращи съвременните ни представи за кино.

Инициативата е адресирана предимно към студенти и млади хора, които поради обективната ситуация, не са имали възможност да се докоснат до класическите образци на световното кино и в голяма степен познават единствено комерсиалната страна на киноиндустрията. Нетрадиционната форма на представяне има за цел да формира нови публики с интереси надхвърлящи масовия вкус, наложен от мейнстрийма.

 Проектът ще стартира с филма на Чаплин „Модерни времена". Това ще постави началото на първия модул от програмата: „10 филма, на които Светът подражава". Сред заглавията в модула са още: „Ангелът унищожител" на Луис Бунюел, „Военно-полева болница" на Робърт Олтман, както и програмни произведения от творчеството на Жан-Люк Годар, Тери Гилиам, Акира Куросава, Марио Моничели и др.

 Инициатори и модератори на събитията са Никола Бошнаков и Добрин Атанасов. Начинанието е подкрепено от Център за неформално образование и културна дейност „Алос", дружество за кино „Бидон филм" и сдружение „Изкуство в действие".

 Първата прожекция ще се осъществи на 8-и януари (неделя) в „TheEggBar", София от 19.00 ч.



---
Dobrin Atanasov
+359888658946

Няма коментари:

Последователи

железен орден кой какво и защо

you can't save me

може и така

нечовешко

малко съветски песни и красавици

съдбата си играе със съдбата на съдба

бейби,бейби,бейби

What do New York Couples Fight About

Jackson Pollock on John Cage

царевицата и кунст-а - акция на плажа

Her Morning Elegance / Oren Lavie

Jonathan Meese - tate modern london

music: Royksopp - Sparks